Recept na bezlepkové tiramisu

Recept na bezlepkové tiramisu

RECEPT NA BEZLEPKOVÉ TIRAMISU


SUROVINY na 2 porce:


1 bílý jogurty (125 g)


125 g Mascarpone


1 žloutek


1 bílek


25 g mou
čkového cukru


½ šálku espressa


3 ks Schnitzer gluten-free Mini Cake Chocolate


Kakao & strouhaná
čokoláda dle chuti na posypání


POSTUP:

Vaječný žlutek vyšlehejte s prosetým moučkovým cukrem do pěny. Přidejte jogurt a mascarpone a důkladně promíchejte.

Z bílku vyšlehejte pevný sníh a vše opatrně promíchejte s připravenou hmotou. Směs dejte na hodinu minut ztuhnout do lednice.

Minicaky nakrájejte na centimetrové plátky a vložte na dno dezertních misek či větší misky a pokapejte připravenou kávou.

Mascarpone směsí naplňte zdobící sáček a naneste vrstvu krému na korpus v misce. Vložte další část koláčku, pokapejte kávou… Tento postup opakujte, dokud není miska plná.

Ozdobte kakaem či strouhanou čokoládou dle chuti.

Nechte uležet v lednici min. 2 hodiny.

Dobrou chuť!